Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ånge

Klart med ny kyrkoherde i Fränsta

Torps församlings nye kyrkoherde är välbekant med både arbetslaget och församlingsborna. På söndag välkomnas han vid en gudstjänst i Torps kyrka i Fränsta. – Det känns roligt att vara tillbaka, säger Jonas Deckmar, i ett pressmeddelande.

Bild: Privat. Jonas Deckmar, ny kyrkoherde i Torps församling.

Annons

Jonas Deckmar är 39 år och bosatt i församlingen, i den lilla byn Rombäck. Han prästvigdes för nio år sedan och började då sitt arbete som präst på hemmaplan i Torps församling.

I ett pressmeddelande skriver man att han de senaste tre åren har arbetat i Selångers församling i Sundsvall, men när han tillfrågades om han kunde återvända för uppgiften som kyrkoherde och chef för Svenska kyrkan i Fränsta så nappade han på det.

Annons

Annons

– Jag trivdes ju bra i församlingen tidigare och vet att det är ett jättebra arbetslag där, säger Jonas Deckmar, i pressmeddelandet.

I Torps församling finns en grupp ungdomar som betyder mycket genom att de hjälper till med barnaktiviteter, församlingsaftnar och konfirmandgrupper.

Han lyfter gärna också kyrkans roll i samband med kriser och olyckor, både i lokalsamhället och i familjen.
– Människor ska kunna lita på att kyrkan finns där när det behövs, sägerJonas Deckmar, i pressmeddelandet.

På söndag välkomnas Jonas Deckmar till Torps församling.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy