Annons

Annons

Annons

Härnösands Stadsfest 2018

Stjärnan känd från Idol, topplistorna och Så mycket bättre klar för Härnösands stadsfest

När han klev in på Idolaudition under TV4-programmets första säsong 2004 behövde han inte ta särskilt många toner innan juryns, tittarnas och hela svenska folkets hjärtan smälte. Sedan dess har Darins meritlista blivit lång och snart kan han lägga till Härnösands stadsfest på den. Den 20 till den 21 juli 2018 är det dags för festivalens trettonde upplaga och Darin är bokad.

Text

Han blev redan under tonåren med sitt charmiga leende och tandställning en flickidol synonym med programmet Idol, eftersom han deltog i den första säsongen av TV4:s populära underhållningsprogram. Där kom han tvåa och sedan tog karriären en rasande fart.

Han fick dessutom äran att sjunga på det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och hennes make prins Daniel 2010.

Annons

Annons

Artisten har samarbetat med amerikanska rapstjärnor och gett ut album som gått rakt in som etta på den svenska albumlistan.

2012 medverkade Darin i TV-programmet Så mycket bättre och blev om än möjligt ännu med älskad av svenska folket, dels för sin person och sin musik men också för tolkningarna av andra artisters låtar.

Han beskrivs i folkmun som just en folkkär artist och bolaget Höga kusten nöje, som står bakom festivalen för femte gången i rad, är stolta över att kunna presentera Darin som en av sina artister i sommar.

– Vi är oerhört glada att kunna välkomna folkkära Darin till sommarens stadsfest, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga kusten Nöje.

Fjolårets upplaga av festivalen blev den största hittills. 20.000 besökare lockades då till Härnösand för att lyssna på artister som Magnus Uggla och Stiftelsen. Men i år har bolaget bakom festivalen lyckats boka en sedan länge eftertraktad akt.

– Darin har varit en av våra mest önskade artister under de år vi arrangerat festivalen, så vi är riktigt glada över att få välkomna en så pass rutinerad och folkkär artist som Darin till Härnösand, säger Oscar Westerlind, VD, Höga kusten nöje.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan