Annons

Annons

Annons

SM-final isracing 2018

Martin Haarahiltunens styrkebesked – vann SM i isracing 2018

Svensk mästare i isracing 2018 heter Martin Haarahiltunen.

Han vann nämligen lördagens final på HZ Bygg Arena i Hallstavik.

– Gud vad skönt, utbrast Haarahiltunen efter målgång.

► (+) Här kan du se sändningen från SM-finalen i isracing

Annons

Annons

Lördagen bjöd på SM-final i isracing i Hallstavik.

Då kom Niclas Svensson att visa att han prickat formen rejält och gick rent genom grundomgången, något han var ensam om under lördagen när han säkrade en plats i finalheatet, för totalt 15 poäng.

I finalheatet fick han sällskap av Martin Haarahiltunen (14), Ove Ledström (13) samt Jimmy Olsén (11).

Olsén tog sig till finalen genom seger i semifinalheatet, ett heat som stoppades efter att Mikael Flodin kraschat men kunde efter att ha legat på isen en halvminut kunde han för egen maskin vandra av banan.

Finaleheatet och de avslutande heaten av tävlingen avgjordes på en något avsmalnad bana då isens skick på den bortre långsidan var i så pass dåligt skick att man var nere och körde på speedwayunderlaget vilket föranledde att arrangörerna tvingades smala av den delen av banan.

I finalen stod det alltså mellan ÖMK Rundbanas Niclas Svensson, Martin Haarahiltunen och Ove Ledström samt Strömsunds Jimmy Olsén.

Och det kom att stå mellan VM-förarna Svensson och Haarihiltunen om segern.

En duell som Haarahiltunen tog hem för att lägga vantarna på SM-guldet 2018. Tvåa blev Svensson medan Ledström fullbordade ÖMK:s trippel då han åkte in på en tredjeplats.

– Jag visste att jag var tvungen att ta starten så jag försökte bara hålla nere cykeln och komma runt, säger Haarahiltunen i Mittmedias sändning.

Strömsunds Jimmy Olsén tog fjärdeplatsen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan