Annons

Annons

Annons

Snöovädret i februari 2018

Mittbil har inte anmält takraset – nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning

Mittbil har inte anmält takraset till Arbetsmiljöverket – något som företaget är skyldiga att göra när något allvarligt som detta inträffar. Nu kräver Arbetsmiljöverket att få ta del av en utredning från Mittbil om olyckan.

Bild: Linnea Hellgren

Annons

I början av februari rasade taket på Mittbil i Nacksta på grund av den enorma snömängd som låg på taket efter det stora snöovädret. Ägaren satt och jobbade när taket rasade – och han fick kasta sig under skrivbordet för att söka skydd.

Annons

För Plus-kunder: Bilhallens tak kollapsade över Mattias – lyckades ta skydd under skrivbordet: "Det var som på film"

Annons

Ingen person skadades efter takraset och sedan dess har det pågått ett arbete för att få verksamheten återgå till det normala. Det verkar dock som om företaget inte har anmält olyckan till Arbetsmiljöverket – något som måste göras när ett allvarligt tillbud som detta inträffar.

Arbetsmiljöverket har nämligen skrivit till Mittbil att de inte har fått någon anmälan om olyckan och att Mittbil skyldiga att utreda den så inget liknande händer igen. Arbetsmiljöverket vill nu ta del av deras utredning, senast den tredje mars 2018. Arbetsmiljöverket skriver att de har fått kännedom om olyckan genom media.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan