Annons

Annons

Annons

Annons

Skäll under rätt träd – Migrationsverket agerar på uppdrag av beslutsfattarna

"Det är de demokratiskt valda politikerna i dessa instanser som bär ansvaret och inte Migrationsverket, som bara är ett organ för verkställande av dessa politikers beslut", skriver signaturen Spanarn. Bild: Robert Henriksson/TT / Anders Wiklund/TT

Annons

Allt som oftast ger vi kritik till fel instans och därför begränsas också chansen till förändring, i den riktning som den klagande vill ha förändringen. Man måste se skillnad på beslutsfattaren och hans verkställare. Lagstiftaren skriver de lagar som polisen sedan har att upprätthålla. Men hur ofta får inte polisen oberättigad kritik när de försöker arbeta efter de lagar och regler som styr deras arbete.

Annons

Annons

Samma sak gäller Migrationsverket som hela tiden får klä skott för missnöje med sitt arbete från olika klagokörer.

Man måste skilja på orsak och verkan! Allt som Migrationsverket gör, det gör man på fastlagda uppdrag av riksdag och regering. Det är de demokratiskt valda politikerna i dessa instanser som bär ansvaret och inte Migrationsverket, som bara är ett organ för verkställande av dessa politikers beslut. Det vill säga att det är de röstberättigade i vårt land som ska ge signaler till de folkvalda beslutsfattarna i vilka riktningar deras arbete ska bedrivas. Så skäll inte på Polisen eller Migrationsverket när du är missnöjd med deras arbete. Skjut inte på pianisten då det är ni själva som skrivit musiken.

Spanarn

Läs också:

Migrationsverket skapar en katastrof för vårt äktenskap

Försöket till amnesti visar att regeringens flyktingpolitik inte hänger ihop

Annons

Gud har redan lämnat rättssalen – så borde det fortsätta

Annons

Annons

Till toppen av sidan