Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Nu återupptar SAS linjen mellan Örnsköldsvik och Stockholm – flygbolaget: "Ö-vik är en spännande marknad"

Flygbolaget SAS berättade i september i fjol att de återupptar linjen Örnsköldsvik – Arlanda år 2018. På söndag är det premiär för den nygamla sträckan, då ett plan premiärlyfter från Örnsköldsvik och det andra vise versa.

Text

Allehanda sände live från flygplatsen i Örnsköldsvik i september 2017 när flygplatschefen Robert Gyllroth berättade om det positiva beskedet. Och på söndag den 8 april 2018 börjar luftrummet mellan Örnsköldsvik och Arlanda att trafikeras.

Annons

– Vi gläds åt att börja flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm igen. Örnsköldsvik är en spännande marknad för SAS med ett stort exportinriktat näringsliv i tillväxt, säger Anders Wahlström, Försäljningschef, SAS Sverige.

Annons

Läs även: SAS tillbaka till Ö-vik: "Det känns fantastiskt bra"

Foto: Leif Wikberg Arkivbild från Örnsköldsviks flygplats.

Premiäravgången lyfter från Arlanda, Stockholm, klockan 11.00 i morgon förmiddag mot Örnsköldsvik och nästa plan går tvärtom från Örnsköldsvik, klockan 12.40 till Arlanda.

Att linjen tas upp igen betyder att Ö-viksbor och resenärer från Örnsköldsvik får tillgång till SAS breda nätverk inom Skandinavien, Europa, USA och Asien, och även tillgång till SAS produktutbud med bland annat lounger, Fast Track och EuroBonus.

Från och med söndag kan resenärer börja flyga upp till fyra gånger dagligen i vardera riktningen.

Flygplanen som kommer att gå från Örnsköldsvik till Stockholm och samma väg tillbaka kommer att ha 70 stolar per avgång och köras med ett av de mest bränslesnåla flygplanstyperna som finns, lovar SAS.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan