Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Region Västernorrland satsar på vården – flera miljoner till förlossningsvård och kvinnors hälsa

Mer än 25 miljoner kronor satsas för kvinnors hälsa i Västernorrland. Pengarna är tänkt att ge förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa i länet, meddelar Region Västernorrland i ett pressmeddelande.

Text: 

Beslutet att satsa för kvinnors hälsa togs under tisdagen av Region Västernorrland. 25,4 miljoner kronor kommer att gå till länets sjukvård, och pengarna kommer från staten i en överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och landsting.

FOTO: Carolina Wahlberg

Annons

Annons

– Nytt för i år är en satsning på sjuksköterskor som vill utbilda sig till barnmorska. Först behövs utbildningstjänster och därefter möjlighet att anställa nyutbildade. Vi behöver fylla på med ny personal, även undersköterskor och ST-läkare, säger Ewa Back, ordförande i Hälso-och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

19,8 miljoner kronor kommer att gå till Länsverksamhet kvinnosjukvård och primärvården ska få ta del av 5,6 miljoner kronor. Ytterligare satsningar kan också bil aktuella.

– En annan viktig satsning är en förbättrad cellprovsverksamhet. Ett kansli ska bland annat säkerställa att alla kvinnor blir kallade till de kostnadsfria proven, och att de som inte kommer blir kontaktade, säger Ewa Back.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan