Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Avkristningen är upprörande – och kyrkan är högst bidragande

Kyrkan bidrar själva till medlemstappet genom att inte prioritera de som i generationer har verkat där, menar skribenten. Bild: Claudio Bresciani/TT

Annons

Med anledning av Varför väljer så många att lämna Svenska kyrkan? 26/5.

Jag har inte hela svaret men jag har upprörts många gånger av den avkristning som sker. När mitt barnbarn inför sin skolavslutning sa att "mormor, i år får vi inte vara i kyrkan på avslutningen, alla kan inte vara med då" tyckte förstås mormor att det var tråkigt! Mormor som har fått sitta där uppe på läktaren och ta del av det vackra kyrkorummet och naturligtvis allt det vackra som tillhör en skolavslutning.

Annons

Annons

Jag som har talat med mitt barnbarn om skapelsen, talat om att jag varje kväll i hela mitt liv bett aftonbön och berättat om hur jag brukar gå in i kyrkan och tända ljus när jag varit ledsen.

Kyrkan bidrar själva till detta i allra högsta grad när de prioriterar andra grupper än de som i generationer verkat här. Det verkar inte prioriterat att ge stöd åt gamla, sjuka, ledsna och de som i likhet med mig inte längre törs gå ut ensam i mitt bostadsområde.

Tant Agnes

Läs också:

► Nystart för gudstjänster på pingstdagen – förnyelse behövs även i kyrkan

► Företag erbjuder hjälp att gå ur Svenska kyrkan – kan vara olagligt

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy