Annons

Annons

Annons

S: Lögnaktig annonsering av SD – vi ska inte spara på de äldre i Ånge

Micke Ahnström och Jan Filipsson från Socialdemokraterna menar att SD ljuger i sin annonsering om att socialnämnden i Ånge ska spara på de äldre. Bilder: Fredrik Sandberg/TT / Micke Engström

Annons

Satt och bläddrade i Ljunganbladet och höll på att sätta kaffet i vrångstrupen. Sverigedemokraterna annonserar att vi i socialnämnden i Ånge ska spara på de äldre. Det är lögn rakt igenom! Sverigedemokraterna har inte en politisk plats i den nämnden, vilket betyder att de inte har en aning om vilka förändringar som vi vill göra. Däremot vet vi exakt vad vi tänker oss att göra för satsningar i Ånge kommuns äldreomsorg. Omsorgen av våra äldre ska fortsättningsvis – så som vi alltid gjort – utvecklas och bli bättre!

Annons

Annons

Vi vill verka för att kommuninvånarna ska veta att vi politiker som jobbar med detta gör det för att vi tror att vi kan göra saker bättre för människor. Inte som en del verkar tro eller vill få det att framstå, att vi medverkar för vår egen vinnings skull. Vi vill även att vi fortsättningsvis ska vara en kommun där beslut ska fattas på gammaldags vis: med fakta och med utgångspunkten vad som är bäst för de som behöver det mest. Inte att man tar beslut byggt på vem som skriker högst på Facebook eller via spaltmeter med lögner i tidningar.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

För alla människor som har någon framtidstro den 9 september hoppas vi fortfarande att det gamla ordspråket "när individen är svag måste samhället vara starkt" gäller. Missöden, sjukdom eller ålderdom kommer drabba oss alla en dag, även om vissa blundar för det in i det sista.

Välfärden ska stärkas, inte avvecklas!

Som ett brev på posten kommer helt säkert SD påskina att majoriteten kommer att höja skatten. Men vi har inga skattehöjningar planerade, så även detta har Sverigedemokraterna fått om bakfoten.

Micke Ahnström

Ledamot i socialnämnden i Ånge

Jan Filipsson

Ordförande för Socialdemokraterna i Ånge

Annons

Läs också:

S: Välfärden kräver resurser – inte skattesänkningar

► SD: Vi vill ha kvalitet men det verkar inte vara viktigt för S

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan