Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Ung Allians: Vi tar regionens problem på allvar – och gör skillnad

Nybildade Ung Allians ska verka för att byta ut det socialdemokratiska styret, skriver de fyra ungdomsförbundens ordföranden. Bild: Ung Allians.

Annons

Sverige behöver en ny alliansregering och Västernorrlands region samt alla sju kommuner i vårt län behöver ett nytt ledarskap. Socialdemokraterna har nu suttit i regering i snart fyra år och i Västernorrland har de på de flesta hållen styrt i decennier. Resultaten av deras tid vid makten är skrämmande.

Den 12/7 samlades samtliga distriktsordföranden för Alliansens ungdomsförbund i Västernorrland för att tillsammans bilda Ung Allians och för att verka för att byta ut det socialdemokratiska styret. Vi är övertygade om att våra fyra partier har svar på de utmaningar som Västernorrland och resten av Sverige står inför.

Vi är rösten för landsbygdens överlevnad, kortare vårdköer och för trygghet. Rösten för en skola i världsklass, för elevernas välmående, för frihet och sänkt skatt.

Annons

Annons

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Idag är skolorna i Västernorrlands kommuner rankade som några av de sämsta i landet, psykiska ohälsan bland eleverna ökar, vårdköerna i länet är bland de längsta i Sverige, otryggheten ökar och landsbygden urholkas. Denna utveckling måste få ett stopp. Alla invånare i Västernorrlands sju kommuner förtjänar bättre.

Vi är rösten för landsbygdens överlevnad, kortare vårdköer och för trygghet. Rösten för en skola i världsklass, för elevernas välmående, för frihet och sänkt skatt. Tillsammans kommer Ung Allians i Västernorrland göra allt i sin makt för att alla invånare i Ånge, Sundsvall, Timrå, Härnösand, Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik får ett politiskt styre som tar samhällsproblemen på allvar och som gör skillnad, på riktigt.

Ludvig Berggren, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet

Alex Nilsson, distriktsordförande för Liberala Ungdomsförbundet

Lova Sixtensdotter, distriktsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund

Joakim Westlinder, distriktsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Läs också:

Gabriel Ehrling: "Förr eller senare spräcker SD alliansen" – därför talar alltmer för en ren M-regering

Annons

Annons

Gabriel Ehrling: Jätteras för S, KD långt under riksdagsspärren och fortsatt framåt för SD – överhängande risk för kaos efter valet

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan