Annons

Annons

Annons

RFSL Sundsvall: Vi tolererar inte det som skedde under Pride

RFSL Sundsvall och Sundsvall Pride är eniga med Viktoria Jansson (M) om att Pride inte ska vara ett tillfälle att smutskasta varandra utan ett forum för konstruktiva samtal och kärlek.

Bild: Jenny Toresson

Annons

Med anledning av M: Vänsterpartiet har fel – Pride är för alla, det är det som är själva grejen, ST 11/7

Självklart ska alla som står upp för de mänskliga rättigheterna i allmänhet och HBTQ-frågor i synnerhet få delta i Pride. RFSL Sundsvall och Sundsvall Pride välkomnar alla som på något sätt vill arbeta för ett samhälle där alla får plats, där man får älska den man älskar och där man får vara den man är, utan fördomar och diskriminering. Därför inbjuds alla riksdagspartier som inte motarbetar detta att delta.

RFSL Sundsvall och Sundsvall Pride tolererar inte att inbjudna organisationer, företag, föreningar eller politiska partier utsätts för kränkningar under denna kärleksfulla festival

Annons

Annons

Det kom till vår kännedom under Sundsvall Pride att flygblad mot Nya Moderaterna delades ut och detta stoppades omgående. Även inför lördagens parad var representanter från Sundsvall Pride på plats vid tåget för att se till att detta budskap inte skulle spridas men tyvärr måste det ändå ha missats då Viktoria Jansson vittnat om att budskapet spridits även där och då. Det beklagar vi.

Läs också: Ung Vänster: Pride är inte för alla, Pride är för allas rättigheter

RFSL Sundsvall och Sundsvall Pride tolererar inte att inbjudna organisationer, företag, föreningar eller politiska partier utsätts för kränkningar under denna kärleksfulla festival och inte heller att deltagande organisationer, företag, föreningar eller politiska partier utsätter andra för sådant.

Vi är också eniga med Viktoria Jansson om att Pride inte ska vara ett tillfälle att smutskasta varandra utan ett forum för konstruktiva samtal och kärlek (för att använda Janssons egna ord). Därför hoppas vi att vi återigen ser så många föranmälda grupper och deltagande personer i Pridetåget 2019 och att festivalen får vara precis så kärleksfull som den är tänkt att vara.

Maria Edin, styrelsemedlem RFSL Sundsvall

Annons

Läs också:

V: Sverige ska vara en fristad – vi går i Pridetåget för att den tillfälliga asyllagen ska rivas upp

Annons

L: Årets Pride är viktigare än någonsin – fira att vi inte är stöpta i samma form

► [+] Bohlin om Pride: ”Mina barn ska väl få växa upp i ett Sundsvall där alla accepteras för den de är?”

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan