Annons

Annons

Annons

Ung Vänster: Moderaterna kan gå i Prideparaden men lurar oss inte

Moderaternas saknar reformer som gynnar HBTQIA+ personer, enligt Ung Vänster Sundsvalls styrelse. Bilder: Malin Hoelstad/SvD/TT / Annika af Klercker/TT

Annons

Slutreplik på M: Historielösa Ung Vänster bestämmer inte över Pride, ST 19/7

Vårt ställningstagande på Pride handlar inte om enstaka politiska reformer. Det handlade inte heller om enskilda individer, det riktade sig rakt mot Moderaterna som parti. Det handlar om Moderaternas avsaknad av reformer som gynnar HBTQIA+ personer och deras aktiva ställningstaganden som de tar mot HBTQIA+ personer när de röstar emot våra rättigheter.

Det handlar om att de har en HBTQIA+ fientlig politik. Ett sätt denna fientlighet tar sig uttryck och får allvarliga konsekvenser är då Moderaterna, tillsammans med andra riksdagspartier vill strama åt gränserna. I Sverige utvisas människor till länder där de riskerar att förföljas, trakasseras eller till och med mördas på grund av sin sexuella läggning eller könstillhörighet.

Annons

Annons

Moderaterna, ni kan stå på Pride och gå i paraden, men vi kommer aldrig luras av er. Om ni vill stötta kampen så ska ni stötta hela kampen.

Människor som flytt får genomgå kontroller för att bevisa att de är “homosexuella nog” för att få stanna i Sverige. Detta är verkligheten, det är så det ser ut. Det är omänskligt och fullkomligt oacceptabelt.

Moderaterna har en HBTQIA+ fientlig politik enligt Ung Vänster Sundsvalls styrelse.

Bild: Jenny Toresson

En annan utsatt grupp som drabbas av Moderaternas politiska intolerans är transpersoner. Transpersoner tillhör en av de grupper som drabbas allra hårdast av psykisk ohälsa. En statlig utredning visar att varannan ung transperson har övervägt att ta sitt liv. Men vårdköer är långa, väntetider för att påbörja en könsutredning växer, och det finns en utbredd diskriminering mot transpersoner.

Vi kräver att köerna för utredningarna måste bli kortare och transpersoner, ickebinära och andra inom spektrat måste få upprättelse och plats i det här samhället på riktigt!

Moderaterna, ni kan stå på Pride och gå i paraden, men vi kommer aldrig luras av er. Om ni vill stötta kampen så ska ni stötta hela kampen. När vi ser att er politik stöttar HBTQIA+ personer på riktigt så har vi gjort våra röster hörda, till dess kan ni aldrig tysta oss.

Annons

Ung Vänster Sundsvalls styrelse

Annons

Tidigare inlägg i debatten:

RFSL Sundsvall: Vi tolererar inte det som skedde under Pride, ST 18/7

Ung Vänster: Pride är inte för alla, Pride är för allas rättigheter, ST 16/7

M: Vänsterpartiet har fel – Pride är för alla, det är det som är själva grejen, ST 11/7

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan