Annons

Annons

Annons

Kommunala Stadsbacken lägger över en halv miljon på travarrangemang – hur tänker ni?

Signaturen Rättvisa ifrågasätter Kommunala Stadsbackens beslut att bidra med 600 000 kronor till travarrangemanget Sundsvall Open Trot. Bilder: Anders Wiklund/TT / Arkiv

Annons

Kommunala Stadsbacken: Hur i hela Hälsingland kan man vara så inkompetent att man bidrar med 600 000 kronor till Sundsvall Open Trot?

Det finns betydligt viktigare saker inom ungdomsidrotten som kan få dessa pengar. Travet lockar sin storpublik ändå utan detta bidrag.

Läs också: [+] Kommunalt stöd till både Open Trot och Open Forum: "Viktiga evenemang för varumärket Sundsvall"

Annons

Annons

Och det som gör mig ännu mera förbannad det är att vi som bor i Mitthems bostäder bidrar till detta idiotiska beslut genom våra hyror.

Så nu måste det bli ett slut på dumma beslut inom detta bolag.

Eller är det så att det finns så mycket pengar i bolaget så att man inte vet vad man ska göra med pengarna?

Eller finns det ett egenintresse? Mitthem ger en avkastning till kommunen som också ger en hel del pengar till Stadsbacken och då förväntar man sig att pengarna ska gå till något vettigt.

Rättvisa


SVAR DIREKT:

Stadsbacken har i uppdrag av kommunfullmäktige att genomföra kommunkoncernens sponsring av elitidrott och evenemang. Arrangörer av evenemang ska enligt riktlinjerna skapa positiva upplevelser och ekonomiska mervärden samt vara av stort intresse. Som ett av Europas största travarrangemang med cirka 20 000 besökare skapar Open Trot betydande intäkter till Sundsvall och är bevisligen av stort intresse.

Ungdomsidrotten är viktig och erhåller också stöd från kommunen via Kultur & Fritid.

Mitthems verksamhet regleras bland annat genom Allbolagen som föreskriver att kommunala bolag måste agera affärsmässigt, det vill säga som om de vore ett privat bostadsbolag för att inte påverka hyresmarknaden. Det finns inte något samband mellan Mitthems verksamhet och Stadsbackens sponsringsuppdrag.

Annons

Pernilla Berg

Ordförande i Stadsbacken AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan