Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Här är ST:s superguide inför valet – 599 lokala läsarfrågor och 2814 politikersvar

Vi går mot ett ovisst val på söndag, det visar alla undersökningar.
Har du svårt att bestämma dig?
Använd vår lokala supervalguide kandulova.se!

Text: 

På söndag är det val. Har du inte bestämt dig än kan du få en unik lokal vägledning på kandulova.se. Foto: Drago Prvulovic/TT

Annons

 ► Klicka här för att komma till #kandulova!

Vill du veta om dina lokala politiker tänker bygga ut förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor?

Då ska du gå in på kandulova.se och skapa dig en egen uppfattning!

Här finns hundratals lokala läsarfrågor och tusentals svar från politikerna – med andra ord en unik valguide inför valet 9 september.

Annons

Annons

– Det är stor bredd på frågorna och läsarna undrar om politikerna kan lova allt från att bygga fler ishallar till att verka för mindre barngrupper i förskolan. Men visst kan man se att vissa ämnen sticker ut. Det är många frågor som rör trafik, vägar, parkeringar och kollektivtrafik. Flera av de här frågorna är dessutom kopplade till miljön. Det är också många som ställer frågor som rör vård och omsorg i allmänhet och äldrevård i synnerhet, säger Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning.

"Det är stor bredd på frågorna och läsarna undrar om politikerna kan lova allt från att bygga fler ishallar till att verka för mindre barngrupper i förskolan", säger ST:s chefredaktör Karin Näslund.

Bild: Robbin Norgren

ST:s läsare har ställt 599 frågor och politikerna har inkommit med 2814 svar. Totalt sett slår #kandulova rekord med närmare 5 000 frågor och 25 000 svar.

– Det är både imponerande och glädjande. Just det här engagemanget runt riktigt lokala frågor var precis det vi ville uppnå med #kandulova. Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället, samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia som utvecklat plattformen kandulova.se.

Annons

– Det fina är att vem som helst kan delta och att både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa. Vi ser det som en viktig del av vårt uppdrag, att bidra till en kunskapsbaserad debatt i valrörelsen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan