Annons

Annons

Annons

Öppet brev: Välj styrelse med hyresgästperspektiv till allmännyttan

"Hyresgästernas åsikter, tankar och idéer kan bidra till utvecklingen mot ett samhälle med god tillgång till trygga hem", skriver Hyresgästföreningen Region Norrland. Bild: Mathias Johansson

Annons

Vi i Hyresgästföreningen kräver att de kommande styrelserna i länets alla allmännyttiga bostadsbolag har erfarenhet utifrån ett hyresgästperspektiv.

Många av er politiker pratade under valrörelsen om behovet av en aktiv bostadspolitik. Vi håller med er om det och vill gärna vara med och hjälpa till, som en konstruktiv och aktiv samtalspartner. Hyresgästernas åsikter, tankar och idéer kan nämligen bidra till utvecklingen mot ett samhälle med god tillgång till trygga hem.

Annons

Annons

Bristen på bostäder som människor har råd att efterfråga hotar förutsättningarna för den ekonomiska utvecklingen

För Hyresgästföreningen är till exempel byggande av hyresrätter med rimliga hyror och inflytande för hyresgästerna i det befintliga hyresbeståndet mycket viktiga frågor. Våra kommuner kan genom sina respektive detaljplanearbeten och allmännyttiga bostadsbolag arbeta för att skapa möjligheter för ett bostadsbestånd där hyresrätter är en självklar del.

Bristen på bostäder som människor har råd att efterfråga hotar förutsättningarna för den ekonomiska utvecklingen och därmed grunden för vår framtida välfärd.

Läs också: Hyresgästföreningen: Allmännyttan inte vilka bolag som helst – ska främja bostadsförsörjningen

Ni som politiker har alltså ett viktigt arbete framför er när det gäller att nominera nya styrelser för allmännyttan. Vi uppmanar er att under processen väga in behovet av ledamöter med kompetens från ett hyresgästperspektiv.

På det viset är vi övertygade om att arbetet med att bygga det framtida Västernorrland kommer att bli framgångsrikt.  

Annons

Styrelsen för Hyresgästföreningen Region Norrland

Läs också: Marknadshyror löser inte bostadskrisen

■■ Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan