Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Maria Lundqvist kommer till Sundsvall med hyllad pjäs – ställer existentiella frågor om ensamhet och mod: "Den är vansinnigt rolig"

Under sina 32 år som skådespelare har Maria Lundqvist aldrig förr spelat något så utmanande som pjäsen Shirley Valentine. Nu åker hon på Riksteaterturné med föreställningen och kommer till Sundsvall den 21 november.

– Shirley är en pärla, hela pjäsen är en pärla, säger Lundqvist.

Shirley Valentine ställer existentiella frågor enligt skådespelaren Maria Lundqvist som ensam gör alla rollerna i pjäsen. – Det handlar inte om kvinnan som tar tillbaka sitt liv – det handlar om människor som vågar säga ifrån och som vågar lyssna till sig själva. När det är en pjäs om en kvinna så blir det lätt att man pratar om det som att det handlar om kvinnor, men det handlar om mänskligheten. Det är existentiella frågeställningar om oss, säger hon. Bild: Sören Vilks.

Annons

Tidigare när Maria Lundqvist spelat Shirley Valentine, Willy Russells prisade komedi, på Maximteatern i Stockholm och Lorensbergsteatern i Göteborg har hon fått strålande recensioner.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan