Annons

Annons

Annons

Kronholmen

Husmanskosten är hetare än någonsin – här är krögarens tio favoriträtter: "Smaker man minns"

Glöm pizza och kebab.

Glöm sushi och tacos.

Nu är det hederlig gammal svensk husmanskost som gäller, enligt krögaren Mathias Eriksson.

– Det är husman som mina gäster efterfrågar, säger han.

Text

Mathias Eriksson lärde sig laga mat hos farmor och mormor.

Bild: Ulf Westman

Annons

Det har passerat många mattrender genom tiderna. På 1970-talet bjöds vi på Flygande Jakob och Chili con carne. På 80-talet gjorde sushin sitt intåg och på 90-talet ville vi ha fredagsmys med tacos.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på st.nu
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan