Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Insändare
Replik: Vi i majoriteten vill avskaffa delade turer – ökad bemanning i äldreomsorgen skapar mer hälsosamma scheman

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på insändaren "Hur ska Sundsvall konkret arbeta för att avskaffa delade turer och att varannan helgtjänstgöring ska bli verklighet?".

Annons

Den kanske viktigaste åtgärden vi gör för mer hälsosamma scheman är att vi, genom att skjuta till resurser till socialnämnden, satsat på att öka bemanningen inom äldreomsorgen, skriver Bodil Hansson (S) och Niklas Säwén. Foto: Paola N Andersson/Arkiv

Annons

Rickard Altin från Kommunal har i ST fortsatt lyfta villkoren för personalen inom Sundsvalls kommun. I sin senaste insändare ställer han också en fråga till oss som vi här vill besvara.

Frågan handlar om hur vi i den politiska majoriteten i Sundsvalls kommun konkret ska arbeta för att avskaffandet av delade turer ska bli verklighet.

Avskaffandet av delade turer är en prioritering för oss i den politiska majoriteten och vi har därför jobbat för att flytta fram positionerna på det området i hela organisationen.

Den kanske viktigaste åtgärden vi gör för mer hälsosamma scheman är att vi, genom att skjuta till resurser till socialnämnden, satsat på att öka bemanningen inom äldreomsorgen. Med en ökad bemanning skapas också förutsättningar att lägga mer hälsosamma scheman.

Vi välkomnar en fortsatt diskussion om hur vi kan förbättra personalens arbetsvillkor i Sundsvalls kommun. Personalen är den viktigaste resursen för en trygg välfärd och vi kommer, varje gång det finns utrymme, satsa på välfärden.

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande i Sundsvall

Niklas Säwén (S), ordförande socialnämnden i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan