Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Jag vill bli språkvän – men får ingen respons från kommunen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden är från "Hitta en språkvän på jobbet" - ett projekt i Söderhamns kommun.

Bild: Markus Norin

Annons

Den 3 januari gick jag in på kommunens hemsida om hur man blir språkvän. Såg videon och kände mig inspirerad att äntligen anmäla mig. Att gå ifrån tanke till handling, om att göra en insats. Både för min egen skull och för att träffa någon från en annan kultur. Där vi båda kan lära ifrån varandra.

Jag ringde till kontaktpersonen på Sundsvalls kommun, två gånger samma dag. Utan att få svar. En av gångerna lämnade jag meddelande, med namn och telefonnummer. Någon dag senare fyllde jag i formuläret som finns på hemsidan för att bli språkvän, för att ytterligare betona mitt intresse.

Annons

Annons

Jag har ännu inte fått ett svar från kontaktpersonen på kommunen och är väldigt förvånad, då det på hemsidan står att det är lång väntetid att få språkvän. Det känns väldigt oseriöst och respektlöst att inte svara mig. För jag är övertygad om att språkvänner behövs.

Det jag skrivit ovan har jag skickat in till Synpunkt.se den 29/1 2019, som är en sida i Sundsvalls kommun där medborgare får skicka in sin funderingar och åsikter. Jag har ännu fått något svar. Däremot ser jag att hemsidan för språkvän är uppdaterad torsdag 31 januari, kl. 15.35. Märkligt att man inte då passade på att ta sig tiden att svara mig.

Nu har mitt intresse svalnat och det har gått 40 dagar sedan mitt första försök till kontakt. Det är synd för jag tror starkt på idén, men anser att Sundsvalls kommun kan ta bort webbsidan för språkvän, för det är falsk marknadsföring att man har viljan att hjälpa människor integrera i vår kommun.

Så sorgligt.

Anette

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan