Annons

Annons

Annons

Annons

Centrum / Stenstan

Kartläggning: Härifrån köper restaurangerna kött – "Svensk oxfilé är för dyr att servera i Sundsvall"

På få ställen i Sundsvall kan man vara säker på att köttet kommer från Sverige.

Lika ofta blir matgästerna serverade kött från Brasilien – och ibland från Polen och Tyskland.

Det visar en kartläggning som ST gjort av ett antal restauranger.

Andreas Öhlén är servitör på den italienska restaurangen Invito. Han kan erbjuda gästerna svenskt älgkött och pizza med svenskt renkött. Oxfilén kommer däremot från Polen eller Brasilien.

Bild: Ann Hagman

Annons

Livsmedelsverket meddelade i slutet av januari att ett polskt slakteri hade sålt obesiktigat kött från sjuka djur till Sverige. Några dagar senare hade nötköttet spårats till de köttimportföretag som sålt det vidare till bland annat en restaurang i Uppsala och flera restauranger i Stockholmsområdet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan