Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Låt staten sköta landets sjukvård – då kan behovet av stafettpersonal minska

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Något som skulle tjäna på att bli statligt är ju sjukvården, skriver signaturen "Statlig sjukvård nu". Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT-arkiv

Annons

Nu har vi fått läsa om hur regionens och egentligen hela Sveriges sjukvård förlorar miljarder på grund av hyrläkare och hyrsköterskor. Det som SKL lovat skulle minskas har ökat efter deras löfte.

Man har inte ens börjat titta på hur mycket administrationen kostar för att dela upp Sverige i så många olika sjukvårdsområden, för det kostar mycket att behålla den uppdelningen enbart av politisk vinning.

Annons

Annons

Något som skulle tjäna på att bli statligt är ju sjukvården och det före skolan. Varför, frågar många då. Börja med att fundera på vad vår uppdelade sjukvård ger oss, för våra skattepengar. Vi får en sjukvård som inte tillåter dig som svensk medborgare att söka en bättre vård i annan region i Sverige, då måste du få en remiss från någon hög ansvarig inom din region/landsting. Får du det så kopplas det in en hel armé av administratörer som skall fakturera den vården du fick i den utomlänska vården, ungefär som du åkt utomlands för vård.

Sen har ju också denna uppdelning skapat behovet av stafettläkare och -sköterskor, då det finns så många arbetsgivare som slåss om samma personal.

Sen har privata hyrbolag slagit sig in på den nischen som ger stora intäkter. Ingen av dem som motsätter sig privata vinster i vården har ens nämnt hyrbolagen som tjänar stora pengar på att hyra ut personal till vården. Varför gör man inte det? Jo, för då biter man sig själv i svansen. De bolagen frodas för att politikerna finns där och inte vill tappa sin makt och pengar.

De som påstår att lokal politik ger mer makt kan ju fråga folket i Sollefteå hur mycket det är värt. Politikerna är där och tycker att det är ju hemskt, men de är ju mest trogna sina partikamrater.

Annons

De som nu är politiskt aktiva är oftast de som har varit med från ungdomsförbunden och knappt jobbat i ett vanligt jobb. När man endast har politiken som sin inkomstkälla så blir man inte en bra politiker.

Statlig sjukvård nu

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan