Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Återinför försäljningen av mellanöl i livsmedelsbutiker

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att på en lördagskväll komma på att man vill sitta med grabbarna, spela ett parti chicago och dricka en eller två Blue Ribbon är en ren omöjlighet, skriver signaturen "En törstig medborgare". Foto: Christine Olsson/TT

Annons

Är det lämpligt att ha en begränsad konsumtion av alkohol till enbart 20-plussare? Min far har sedan jag var en liten grabb predikat om 70-talets mellanöl och dess lättillgänglighet, men jag förstod aldrig som barn varför det var så viktigt. Varför inte nöja sig med Systembolaget?

Men nu förstår jag! Att på en lördagskväll komma på att man vill sitta med grabbarna, spela ett parti chicago och dricka en eller två Blue Ribbon är en ren omöjlighet.

Annons

Annons

”Köp folköl”, säger folk. Men man dricker inte öl utan att att ha åtminstone en mild vinglighet som mål. Den enda lösningen på ett sådant problem är att vara tråkig och säga nej, eller köpa smuggelsprit av grannen som precis kommit hem ifrån en Tysklandsresa. Detta är inte bara äckligare än mellanöl, det är dessutom olagligt!

Låt den myndige svensken utnyttja sin medborgerliga rättighet genom att ta en öl på en lördagskväll, eller fortsätt pusha pöbeln till att köpa olagligt och skattefritt.

Jag står inte för att helt avskaffa monopolen på alkohol, men för guds skull Sverige: Återinför försäljning av mellanöl i livsmedelsbutiker!

En törstig medborgare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan