Annons

Annons

Annons

Annons

Södermalm / Sidsjö

Insändare
Mellannorrlands Hospice – en pärla att bo på under sista tiden i livet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Personalen har en empatisk förmåga, de har något inom sig som man önskar skulle finnas lite mer av i världen, skriver Alma. Foto: Mats Olsson/Arkiv

Annons

Som omväxling bland kritiska insändare kan en positiv sådan vara gott.

Här skildras en pärla i vår närhet. I sluttningen ner mot Sidsjöns strand ligger ett rött vackert hus, detta är Mellanorrlands Hospice. Här kan man bo och leva sina sista dagar i livet.

Personalen här har en empatisk förmåga, de har något inom sig som man önskar skulle finnas lite mer av i världen. Ingenting verkar vara besvärligt. "Vad kan jag hjälpa dig med?". "Är det något du önskar?". "Var ej för blygsam, kom ihåg att vi finns här för din skull".

Annons

Annons

Många volontärer hjälper till och de känner att de har en viktig uppgift.

I entrén möts möts man av en liten porlande fontän med vackra blommor runtom och värmeljus så fort det börjar skymma. Vackra blombuketter finns överallt, en gåva från några butiker.

Från fontänen kommer man in i en stor rumsträdgård. Här samsas både små och stora växter, en del stora som träd. Flera sköna sittplatser är utplacerade. En hel vägg av fönsterglas vetter mot naturen.

Från detta rum finns flera utgångar till en stor altan som löper efter hela husväggen. Sommartid kan därför de som behöver sin säng eller rullstol komma ut till solen, markiser avskärmar om solen är för intensiv. Även vintertid finns möjlighet för de som är mer rörlig att för en stund sitta i stol utanför sitt rum och andas lite frisk luft då varje rum har utgång till altanen.

Maten här är fantastisk, all mat tillagas här och nybakat mat- och kaffebröd är regel. Om man önskar kan man få njuta av ett spabad. Taktil massage är också något som erbjuds. Lite flärd är också möjligt där manikyr med vackra naglar ordnas.

Vill man koppla av från sitt rum finns två rum med en underbar lugnande miljö. De kallas akvarierum och brasrum.

Man kan inte säga annat än att detta ställe är en pärla.

Alma

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan