Annons

Annons

Annons

Insändare
Varje gång vi har ekonomiskt möjlighet väljer vi att prioritera välfärden i Sundsvall

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Maritta Selin ställer i en insändare en fråga till den politiska majoriteten om när välfärdssatsningarna kommer inom Sundsvalls kommun.

2018 fick socialnämnden 30 miljoner kronor, där merparten gått till att förstärka bemanningen på våra äldreboenden, skriver Niklas Säwén (S) och Bodil Hansson (S). Foto: Janerik Henriksson/TT-arkiv

Annons

Annons

Varje gång vi har tillfälle kommer vi välja att prioritera välfärden. Andra partier visar i sina budgetförslag i kommunfullmäktige andra prioriteringar.

2018 fick socialnämnden 30 miljoner kronor, där merparten gått till att förstärka bemanningen på våra äldreboenden. Det var resultatet av ett politiskt initiativ och en prioritering som möjliggjordes av ökade statsbidrag till kommunen från den socialdemokratiskt ledda regeringen.

I budgeten som antogs av kommunfullmäktige i december permanentades satsningar på 25 miljoner till socialnämnden och 30 miljoner kronor till barn- och utbildningsnämnden som tidigare varit tillfälliga. Faktum är att vi i Sundsvall lägger mer pengar per invånare på våra äldreboenden (särskilt boende) än vad såväl rikssnittet som genomsnittet bland jämförbara kommuner gör.

Varje gång vi har ekonomiskt möjlighet väljer vi att prioritera välfärden. Det har vi gjort under föregående mandatperiod och det kommer vi fortsätta göra. Det kommer Maritta Selin kunna lita på.

Niklas Säwén (S), ordförande socialnämnden

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan