Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kvaliteten på snöröjningen beror på vilka krav man ställer

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Nisse Schmidt/Arkiv

Annons

Svar till insändaren "Insändarskribent borde ha kollat fakta – snöröjning i Sälens stugbyar sköts troligtvis av samfällighetsföreningar" med signaturen JGM.

Annons

Bäste JGM. Roligt att du noterat min synpunkt. Du kanske ändå läste aningen slarvigt. Jag har ingen aning om vem som betalar vad i Sälen och alla stugbyar – och nämnde inte heller det i min insändare. Du har säkert rätt att det är samfälligheterna som står för kostnaden. Men det kanske är Skistar, som förmedlar uthyrningen i stugbyarna, som upphandlar.

Annons

Alltnog. Min fundering gällde ju hur snöröjningen handlas upp och vilka krav man ställer. Oavsett vem som betalar i Sälenområdet så är resultatet utmärkt bra. Stora vägen från Hundfjället ner mot Sälens centrum torde väl ändå vara Trafikverket som upphandlar och betalar. Även den vägen var praktiskt taget snöfri med upplogade mötesplatser/p-platser trots att det snöande i stort sett varje natt under veckan.

Kvaliteten av en upphandlad vara eller tjänst beror nog på vilka krav man ställer. Det var det som var själva poängen med min synpunkt.

Arne Engholm, liberal skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan