Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Sundsvall behöver locka unga med sport och kultur – vi lämnade en stendöd stad och åkte hem

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi fick lov att hålla med tonåringen i hans inställning om att det är ganska så trist på Kulturmagasinet, skriver signaturen "Ha en bra dag!".

Bild: Sanna Berglund

Annons

Hur tänker Sundsvalls kommun? Vill man överhuvud taget få barn och ungdomar att ta del av utbudet då det gäller sport och kultur?

Jag får långväga besök av mina barnbarn varje vinter för att de vill åka skidor och uppleva vintern. Tidigare år har vi köpt vecko-/sportlovskort och hyrt utrustning på den skidanläggning som vi åkt till första dagen. Vårt val i år blev trevliga Sidsjöbacken.

Annons

Annons

Förväntan var stor. Skidfixet med pjäxor, längd, vikt, hjälm och stavar gick galant med glad personal, trots trängseln. Kvar att inhandla var sportlovskort till alla fyra, men det visade sig att man i år inte kan köpa det på plats, utan bara på turistbyrån på torget i stan. Varför?

Dessutom har turistbyrån stängt på söndagar! Så vi köpte dagkort till oss i tron att då vi kommer till stan på måndag löser turistbyrån in dem och fixar våra sportlovskort, eftersom de inte har söndagsöppet.

Dock var de inte speciellt turistvänliga och vi fick helt enkelt köpa sportlovskorten till fullt pris.

"Ha en bra dag!" sa de när vi gick.

Ja, men nu när vi ändå åkt ända in till stan och parkerat bilen så kan vi ju ge ungdomen lite kultur, tänkte vi vuxna. Ska vi gå till Kulturmagasinet?

"Å nej, det är så tråkigt där, vi har varit där flera gånger", sa tonåringen.

"Ja, men nu är det säkert nåt spännande nytt”, sa vi.

Men ack!

"Hövdingen i Högom" ligger kvar i sitt mörker.

Utställningen "Tänk på trappor och stegar, påsar och galgar". Ok vi tänker!

”I industrialismens spår” är ok.

”Staden som förvandlade sig”... det är kanske dags att göra det igen!  

Och så till utställningen ”Fantastiska djur”... för tio år sedan gjorde den stort intryck på barnen!  Men borde man inte hotta upp denna skolmaterialrums-liknande utställning något för att öka attraktionen?

Annons

Vi fick lov att hålla med tonåringen i hans inställning om att det är ganska så trist på Kulturmagasinet. Vi lämnade den stendöda Stenstan och åkte hem.

Annons

Vad gör Sundsvalls kommun för att fånga upp intresserade, nyfikna och aktiva barn och ungdomar?

Undrar 

Ha en bra dag!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan