Annons

Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom SD Västernorrland

Insändare
Jag har varit engagerad i SD – men tappade gnistan av korrumperade politiker som skor sig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De artiklarna som är aktuella i media nu om läget i SD lokalt är korrekta, och det är än värre, skriver signaturen NN i Sundsvall. Foto: Maria Lindberg

Annons

Det är inte konstigt att politikerföraktet breder ut sig när så mycket mygel sker i maktens korridorer. Det förekommer nog i alla partier, men det som nu försiggår i SD Sundsvall, och även distriktet Västernorrland (eftersom det styrs av samma personer) måste tas på stort allvar.

Hur stoppar vi sånt här, korrumperade politiker som skor sig och inte leds av demokrati? De artiklarna som är aktuella i media nu om läget i SD lokalt är korrekta, och det är än värre.

Jag vet, jag har varit nära och väldigt engagerad men tappade gnistan totalt av allt och tystnade när jag insåg att sånt här kan jag inte försvara. Vetskapen att SD-toppen kommit undan med sitt sätt att bluffa i flera mandatperioder suger.

Annons

Googla så kommer ni att upptäcka ett mönster. Intriger och konstiga konflikter, misstanke om ekonomiska oegentligheter och annat.

Annons

Det handlar om skattepengar. Vi betalar.

Hur kan det vara rimligt att man anställer en anhörig till SD-toppen i Sundsvall som sekreterare? En person som även sitter i fullmäktige sedan flera perioder trots att hen inte ens kan läsa ärendena då hen inte ens kommer in på sin surfplatta? En marionett enbart.

Sedan anställer man ytterligare en anhörig till samma SD-topp, för andra omgången, som politisk sekreterare. Den personen har hittills inte arbetat för partiet utan var totalt osynlig hela första perioden, en tolv månaders anställning 2015–2016. Hen har alltså nu påbörjat ny period med än högre lön, som skattebetalarna står för. Är det okej?

Dessutom, att nuvarande gruppledare fick gruppledartjänsten med tillhörande lön i samma veva som han skrev under den politiska sekreterarens anställning är mygel och ruttet så det står härliga till.

Jag är heller inte förvånad om dessa personer är skyldiga till en hel del ekonomiska oegentligheter, det återstår att se om de blir granskade.

Som övriga vittnen i artiklarna hittills vill jag inte gå ut med mitt namn av rädsla för repressalier.

NN i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

► [+] Turbulent inom Sverigedemokraterna – stora brister i bokföringen: "Man skyddar någon"

Annons

Annons

► [+] Uteslutningar och avhopp inom brottsanklagade SD – tidigare medlem: "De som inte håller med ryker"

► [+] SD:s parhästar vill tysta medlemmar – blixtinkallar till möte om vilka som får uttala sig

► [+] SD:s kommunalt avlönade sekreterare är osynlig på jobbet – partimedlem: "Jag har aldrig sett personen på ett möte"

Annons

Annons

Till toppen av sidan