Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom SD Västernorrland

Debatt
DEBATT: Solklart att styrelsen i SD Västernorrland inte ska beviljas ansvarsfrihet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Att bevilja en styrelse ansvarsfrihet innebär samtidigt att man som medlem tar på sig styrelsens ansvar och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man törs göra det när man innan årsmötet fått flera varningssignaler om att det fanns många och allvarliga brister i styrelsens arbete.

Annons

Medlemmarna i SD Sundsvall tar alltså på sig ansvaret trots att styrelsen inte ens fört någon bokföring under verksamhetsåret och man får enligt kallelsen till årsmötet göra en rekonstruktion av bokföringen.

Där i kallelsen hänger man ut den tidigare ordförande som en bov då kvitton "på en icke obetydlig summa" saknades. Nu visade det sig att det var styrelsen som slarvat bort dessa kvitton och att den avhoppade ordföranden inte gjort fel och att han hade kopior på samtliga sina kvitton.

Annons

Johnny Skalin skriver till Sundsvalls medlemmar att han "är en del av problemet" men likväl sitter han säkert som vanligt, med lojala lakejer i sin närhet och härskarteknik på årsmötet så beviljade man styrelsen ansvarsfrihet.

Snart är det dags för oss medlemmar utan kommunförening att få rösta om distriktets ansvarsfrihet och så länge det föreligger en brottsutredning angående bokföringsbrott så tänker i vart fall inte jag bevilja ansvarsfrihet.

Nu är det ju svårt att veta hur vi medlemmar i länets norra delar får delta eller inte då man även vad gäller detta har misslyckats med i stort sett allt. Man vill antagligen från styrelsen själv handplocka så man slipper kritiska röster från oss i norr som sitter helt i knä på distriktet så länge de fortsätter misslyckas här.

Då Sverigedemokraterna i Västernorrland nu ska ha årsmöte så ska årsmötet vara med ombud och trots att reglerna säger att årsmötet ska vara innan sista mars så har styrelsen i distriktet inte informerat eller kallat till något möte så vi får välja ombud för våra tre norra kommuner.

Annons

Medvetet eller klantigt är svårt att veta men att samtliga personer i sittande styrelse inte bör få fortsätta och att man inte borde bevilja styrelsen ansvarsfrihet är solklart.

Besviken men ej förvånad medlem

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan