Annons

Annons

Annons

Konståkning

Debatt
DEBATT: Färre tider för både konståkning och ishockey – vi måste förbereda inför vår- och sommarsäsongen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på insändarenIshallen stängs trots högsäsong i konståkning – varför diskrimineras tjejdominerad idrott?

Hej Tilda! Tack för att vi får ta del av dina frågor om möjligheter att träna för de som tränar och tävlar inom konståkning. Du undrar också varför tjejdominerad idrott diskrimineras. Det är viktiga frågor som du lyfter och jag ska försöka ge dig ett svar.

Annons

Annons

Vi har fått önskemål från isföreningarna att ha längre öppettider och har då kunnat erbjuda, mot ersättning, att hålla en ishall öppen ytterligare några veckor, skriver Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef Sundsvalls kommun.

Bild: Birgitta Strandh

I Sundsvall finns flera anläggningar och lokaler för olika idrotter och fritidsaktiviteter. Vi försöker se till att så många barn och ungdomar som möjligt, oavsett kön, ges tillfällen att idrotta året om, både i föreningsverksamhet och spontant, utifrån de förutsättningar och resurser vi har.

Efter sportlovet är det dags att ställa i ordning idrottsplatserna inför vår- och sommarsäsongen. Då börjar nedstängningen av ishallarna på Gärdehov och det blir färre träningstider för både konståkning och ishockey. Vi har fått önskemål från isföreningarna att ha längre öppettider och har då kunnat erbjuda, mot ersättning, att hålla en ishall öppen ytterligare några veckor.

Vi ser helst att det finns både pojkar och flickor inom olika idrotter och jobbar för att ge så bra förutsättningar som möjligt med de resurser vi har till alla barn och ungdomar i Sundsvall.

Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan