Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: S-kongressen skapar möjligheter för en ny politik för jobb, trygghet och utveckling

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Idag, fredag 22 mars, inleds Socialdemokraternas kongress i Örebro. 17 ombud från Västernorrland är på plats för att påverka utvecklingen av partiets interna arbete och politik. 

När Socialdemokraterna samlas till sin 40:e kongress samlas vi till enighet bakom EU som ett fredsprojekt, övertygade om kraften i att samarbeta. För klimatet, för välfärden, för arbetsmiljön, skriver Anna-Belle Strömberg.

Bild: Arkivbild

Arbetet för att skapa framgångsrika socialdemokratiska reformförslag är kanske viktigare nu, efter januariavtalet, än tidigare. Vi vet att den politik vi gick till val på hade inneburit förbättringar för Sverige.

Nu kommer regeringen att genomföra de punkter som ingår i överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna. Genom denna blocköverskridande överenskommelse tar Socialdemokraterna ansvar för Sverige. Arbetet för en socialdemokratisk reformagenda avstannar inte bara för att vi kommit överens om hur Sverige ska styras de närmaste åren.

Annons

Annons

Det socialdemokratiska partiet är fortsatt Sveriges största parti, med lösningar som gynnar alla utan att ställa grupper mot varandra. På kongressen i Örebro ska vi diskutera nya förslag som vi hoppas få genomföra med väljarnas stöd.

Kongressen blir även upptakten för en EU-valkampanj som kan bli den viktigaste sedan Sverige gick med i EU. Inom det europeiska samarbetet är Sverige en stark röst mot de högerextrema krafter som försöker ställa individ mot individ med en propaganda som bygger på hat, rädsla och lögner.

När Socialdemokraterna samlas till sin 40:e kongress samlas vi till enighet bakom EU som ett fredsprojekt, övertygade om kraften i att samarbeta. För klimatet, för välfärden, för arbetsmiljön.

För ett fortsatt starkt och konkurrenskraftigt Sverige behövs satsningar på en skola som fungerar bättre för fler, samt kompetensutveckling och chans till livslångt lärande för de som finns på arbetsmarknaden idag, och för de som behövs på arbetsmarknaden i framtiden.

Från Västernorrlands delegation fokuserar vi på förslag om stärkt elevhälsa och reformer för att skapa förutsättningar för individer att klara av förändrade och nya yrkesroller. Framgångsrika verksamheter bygger på att det finns personal med rätt kompetens.

Annons

Att våga och kunna ställa om mitt i livet gör att individen slipper uppleva arbetslöshet och utanförskap, även i ett förändrat arbetsliv. Socialdemokraternas kongress 2019 kommer skapa möjligheter för en ny politik för jobb, trygghet och utveckling. För Västernorrland, för Sverige.

Anna-Belle Strömberg, delegationsledare Socialdemokraterna Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan