Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: KD hade alla möjligheter att framföra att de inte önskade en EU-debatt – sorgligt att de kritiserar i efterhand

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I en debattartikel 11/3 kritiserade kristdemokraterna Stefan Hill, Ronja Strid och Emil Esping att det i Sundsvalls kommunfullmäktige arrangerades en debatt om EU.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Det är sorgligt att KD hellre skriver en debattartikel och kritiserar i efterhand istället för att delta i diskussionen och påverka vilka temadebatter vi ska arrangera när de har chansen.

KD deltog tillsammans med alla andra partier i fullmäktige på presidiekonferensens möte där debatten planerades. Kristdemokraternas representant hade alla möjligheter att framföra att de inte önskade ha en EU-debatt om det nu var deras åsikt. Istället uttryckte KD:s representant inget annat än stöd för att en EU-debatt skulle hållas.

Nu har KD tillsammans med alla andra partier i kommunfullmäktige beslutat vilka temadebatter som ska hållas under resten av året. Jag förutsätter att KD:s representant har förankrat det i sitt eget parti.

Jag hoppas verkligen att KD ser värdet i att delta både i planeringen av debatterna och i själva debatterna i framtiden. Det är ett gyllene tillfälle att visa upp våra politiska skiljelinjer för medborgarna i Sundsvalls kommun.

Arianne Sundman, ordförande i kommunfullmäktige i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan