Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
DEBATT: SD svarar: Ett önsketänkande att en språkskola har effekter på integrationen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på insändaren "SD föreslog avslag på motion om språkförskola – hur vill partiet förbättra integrationen?".

Påståendet att språkförskola skulle ge några som helst effekter på den så kallade integrationen är ett önsketänkande och att det skulle öka ”folkhälsan” får betraktas som rena fantasier, skriver Mats Hellhoff (SD) i en replik på Catrin Eliassons (L) insändare.

Annons

Annons

Catrin Eliasson säger sig vara nöjd med att Liberalernas motion om inrättandet av en språkförskola i Sundsvalls kommunfullmäktige blivit ”delvis bifallen och i övrigt besvarad på ett konstruktivt sätt”. Så bra då! Hon fortsätter med att tala för förslagets förträfflighet genom att påstå att språkförskola är en ”mycket viktig detalj” i integrationen och att det skulle bidra till ökad folkhälsa.

Påståendet att språkförskola skulle ge några som helst effekter på den så kallade integrationen är ett önsketänkande och att det skulle öka ”folkhälsan” får betraktas som rena fantasier.

Catrin Eliasson sällar sig sedan till raden av vänsterliberaler som så snart de möts av argument mot sin politik eller sina förslag övergår till personangrepp. I det här fallet påstås jag ha varit ”hånfull” när jag argumenterade för mitt yrkande.

Hon påstår vidare att vi (vi Sverigedemokrater får man anta) ”beter” oss när vi har mage att ha en annan åsikt eller en annan politik och ger uttryck för den i normal demokratisk ordning.

Hon berömmer slutligen Victoria Jansson för att från talarstolen ha sagt ifrån. I Catrin Eliassons värld finns tydligen litet eller inget utrymme för några andra åsikter än de vänsterliberalt godkända.

Vad Catrin Eliasson påstår sig ha uppsnappat av vår politik eller våra förslag under sin tid i nämnder, styrelser och kommunfullmäktige är ju svårt för någon annan att ha någon uppfattning om. Men om hon vill förkovra sig i vår politik kan jag som ett första steg rekommendera Sverigedemokraternas Mål och resursplan.

Mats Hellhoff (SD), gruppledare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Till toppen av sidan