Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Debatt
DEBATT: SD i Sundsvall är tysta och anonyma – upp till bevis i integrationsfrågan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik på Mats Hellhoffs (SD) insändare "Ett önsketänkande att en språkskola har effekter på integrationen".

Vad gäller Sundsvall så är vi sämre än i Sverige i snitt på just integration. Det är därför angeläget att på alla tänkbara sätt förbättra och förändra den situationen, skriver Viktoria Jansson.

Annons

Annons

Integrationen, det vill säga att nyanlända och invandrare ska integreras i det svenska samhället, är en avgörande fråga i både Sundsvall och i Sverige. Vad gäller Sundsvall så är vi sämre än i Sverige i snitt på just integration. Det är därför angeläget att på alla tänkbara sätt förbättra och förändra den situationen. För oss moderater handlar det främst om att alla ska lära sig hyfsad svenska, eftersom svenska är biljetten in till arbetsmarknaden och till utbildningar.

Integrationen har inte fungerat under lång tid. Det skapar både frustration och missnöje. Men lösningen kan aldrig vara att sitta med armarna i kors och bara klaga.

Sverigedemokraterna bygger hela sin retorik och politik på att klaga på invandrare och på invandringen. Men när det kommer till konkreta förslag på hur invandrare ska lära sig svenska, komma i jobb eller utbilda sig så lyser dessa med sin frånvaro.

Sverigedemokraterna säger också konsekvent nej till alla politiska förslag i kommunfullmäktige som på något sätt berör just detta. Överlag så är Sverigedemokraterna väldigt tysta och anonyma i politiken i Sundsvall.

De frågor som brukar få Sverigedemokraterna upp i talarstolen i kommunfullmäktige, som jag noterat, är Scenkonstbolaget (som de vill lägga ned) och Fair Trade-bananer (som de vill att kommunen ska sluta köpa).

Annons

Jag ser med spänning fram emot fler förslag från Sverigedemokraterna i Sundsvall. Särskilt ser jag fram emot deras förslag om hur integrationen ska förbättras.

Viktoria Jansson, gruppledare (M)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan