Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Debatt
DEBATT: Nyamko Sabuni, vår nya ledare – en ljus framtid för Liberalerna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den 7 februari i år, annonserade Jan Björklund sin avgång som partiledare för Liberalerna. Direkt började spekulationerna om vem som skulle bli hans efterträdare och ganska snart var Nyamko Sabuni på tapeten, eller det var hon nog redan i höstas efter partiets valresultat.

Liberalernas avgående partiledare Jan Björklund och nyvalda partiledare Nyamko Sabuni.

Bild: TT

Annons

Men det skulle dröja till 11 mars innan Nyamko gick ut och meddelade sin kandidatur, och att hon var intresserad av att ta på sig ledartröjan för Liberalerna.

Hon fick snart sällskap då Johan Pehrson och Erik Ullenhag, två mycket kompetenta och duktiga politiker, även de annonserade sina kandidaturer för samma post.

Annons

Det ordnades med hearings och riksturné, debatter i tv och intervjuer i tidningar. Men efter att medlemmarna i Liberalerna runt om i landet fått säga sitt i rådgivande omröstningar, så stod det klart att det är Nyamko som hade det största förtroendet och så blev även resultatet. Vi har nu röstat fram Nyamko Sabuni till vår nya partiledare.

I Nyamko har vi en ledare som står stadigt i sin liberalism. Hon har ett stort kunnande i flera viktiga frågor och är en stor tillgång för Liberalerna, ett parti som nu går in i en ny tid.

Med denna process för att välja ny partiledare, där partiets medlemmar verkligen var de som fick bestämma, blev resultatet en stark och stabil röst i form av Nyamko.

Processen speglar också den öppenhet partiet står för. Nu ser vi en mycket ljus framtid för vårt parti. Vi vet att vår nya ledare står stabilt i sin ideologi, att hon har medlemmarna bakom sig och att vår politik genom Nyamko kommer att lyfta oss till nya höjder. Vi ser fram emot att vi ska växa, få välkomna nya och gamla medlemmar som vill göra samhället gott genom liberala idéer, och sluta upp bredvid Nyamko, Liberalernas nya ledare.

Annons

Catrin Eliasson, ordförande Liberalerna Sundsvall

Annons

André Strödin, ordförande Liberalerna Örnsköldsvik

Sarah Karlsson, ordförande Liberalerna Härnösand

Megan Sandberg, ordförande Liberalerna Timrå

Leif Palmberg, ordförande Liberalerna Sollefteå

Svante Ivarsson, ordförande Liberalerna Kramfors

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan