Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Färre utbildar sig inom restaurangbranschen – antalet sökande till storkökstjänster minskar

Enligt en rikstäckande undersökning väljer färre att söka jobb inom storkök – samtidigt som färre också väljer att utbilda sig inom restaurangbranschen.
– Den gemensamma bilden är att det är svårare att rekrytera än tidigare, säger Anneli Norberg, sektionschef inom Sundsvalls mat och måltider.

Text

Bild: Klara Viklund

Annons

Undersökningen från branschorganisationen Kost och näring visar på att det finns en brist på utbildad måltidspersonal till storkök. Vidare har antalet sökande till restaurangprogrammet också minskat drastiskt under de senaste tjugo åren. 1994 hade 8000 elever i Sverige sökt programmet som förstahandsval medan 2018 års statistik visade knappt 2000 sökande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan