Annons

Annons

Annons

Tynderö

Tunnbröd på traditionellt sätt – 25 år av mathantverk bakas i bagarstugan på Tynderö: "Blir speciellt gott att använda vedugn"

Trots allt bröd som finns i matbutikerna går ingenting upp emot vedugnsbakat tunnbröd. I bagarstugan på Tynderö knådas degen med flitiga fingrar, för 25 året i rad.

– Det har funnits tillfällen då vi har bakat från klockan sex på morgonen till klockan tolv på natten, säger Ingrid Persson.

Annons

Tunnbrödsveteranerna Ulla Nordlöf, Vappu Pettersson, Lisbeth Åström och Ingrid Persson har bakat tunnbröd i Tynderö hembygdsförenings bagarstuga i många år. Två av dem började redan samma år som stugan byggdes, år 1994. Ett par gånger om året stänger de in sig i flera timmar för att fylla på lagret.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan