Annons

Annons

Annons

Hässjö / Bye

Trenden för minskad köttkonsumtion påverkar bönderna på Krigsby Gård: "Ska man tänka klimat ska man tänka hela vägen"

Klimatforskare råder befolkningen att äta mindre kött och hållbarhetstänket bland konsumenter har aldrig varit större. För bönderna på Krigsby Gård märks trenderna av och tidsplanen att utöka med flera djur har ändrats.

– Det gäller att vara positiv trots alla de här rubrikerna med bondeskam, säger Lilian Johansson.

Annons

Med ökad medvetenhet bland konsumenterna har dagens samhällsbild förändrats, speciellt för jordbruket. Köttfria mattrender i samband med hållbarhetsfrågan ledde till att svenskarnas köttkonsumtionen under 2018 minskade i snitt med 2,2 kilo per person, något som gårdsägarna på Krigsby Gård har märkt av.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan