Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Stor ökning av specialkost i skolan: "Ofta dyrare och mer tidskrävande"

Efterfrågan av specialkost har ökat explosionsartat de senaste åren.

Att laga få portioner av flera olika specialrätter varje dag blir ofta både tidskrävande och dyrt.

– Vi lagar all mat själva, helt laktosfri och i den utsträckning det går även glutenfri och vegetarisk, säger Sofia Nordell på Mitt Gastronomi och Mitt Käk.

Text: 

I tillagningsköket Mitt Gastronomi arbetar tio personer som dagligen förser barn och ungdomar i Sundsvall med över 2000 måltider. I bild från vänster: Joachim Winblad, Åsa Ingemarsson, Fredrik Alexandersson, Daniel Engquist, Berhe Zeru, Sofie Fernlund, Daryah Ali och Sayneb Ali.

Bild: Jonna Jansson

Annons

Skolköken i Sundsvall anpassar sig till den nya verkligheten på olika sätt.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan