Annons

Annons

Annons

Simning

ST för 50 år sedan: Snart får Hasse sin dom – fortsatt satsning eller slutsimmat för gott

1966 dök han upp som en storstjärna på den svenska simmarhimlen. I dag – tre år senare – måste kanske Hasse Tegeback sluta med sin kära sport. Hasse har för högt blodtryck. Varför vet ingen!

Sedan i början på augusti har Hasse inte kunnat träna. Orkar bara ta ett par simtag. Om 14 dagar får han sin dom – av specialister på Sundsvalls sjukhus.

ST 5 november 1969.

Annons

För tre år sedan besegrade han östtysken Roland Matthes – världens bäste ryggsimmare i dag. Då trodde hela den svenska simmarexpertisen att Sverige äntligen skulle få en världsrekordhållare. I dag, tre år senare, måste kanske den lovande ynglingen sluta med sin kära sport. Om ett par veckor får han definitivt svar på den frågan. Av specialister vid Sundsvalls sjukhus. Hasse Tegeback, 19, är bekymrad. Inte att undra på, då hans idrottskarriär kanske är slut. Felet upptäcktes när han mönstrade. Blodtrycket är alldeles för högt. Uppmätt till 160, som måste ned till 120 om det ska vara någon mening att fortsätta satsningen. Som det varit i höst har talangfulle Tegeback inte kunnat träna alls. SM-guldet i Landskrona på 100 m ryggsim i augusti var den senaste större insatsen i vattnet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan