Annons

Annons

Annons

Sparkraven i Timrå kommun

Debatt
DEBATT: Majoriteten röstar för att bygget av en ny simhall i Timrå startar till våren

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Timrå kommun har en simhall som är över 60 år gammal. Den går kraftigt på övertid och kan när som helst upphöra att fungera. Inget konstigt i det, inget varar för evigt.

Det som däremot är konstigt är att oppositionen i Timrå vill förskjuta bygget ett år med hänvisning till rådande ekonomiska läge. En förskjutning ett år hjälper varken ekonomin i positiv bemärkelse eller underlättar för våra barn och ungdomar att lära sig simma, samt alla medborgares möjlighet till bad.

Annons

Annons

Timrå kommun har en simhall som är över 60 år gammal. Den går kraftigt på övertid och kan när som helst upphöra att fungera. Inget konstigt i det, inget varar för evigt.Det som däremot är konstigt är att oppositionen i Timrå vill förskjuta bygget ett år med hänvisning till rådande ekonomiska läge, skriver debattförfattarna.

Bild: Arkivbild

Ett år kan tyvärr visa sig bli flera år och kraftigt fördyrat då nuvarande kostnadskalkyl och gynnsamma konjunkturläge förändras. Det finns dessutom fler kommuner som vill bygga simhallar och få företag med kompetens och erfarenhet av sådana byggen.

Timrås 600 skolbarn i lågstadiet som har rätt till simundervisning på skoltid kan bli utan en lokal simhall. Om dessa barn ska bussas till grannkommuner ger det en merkostnad för transporter samt tar extra mycket tid i anspråk från övrig undervisning.

Vi i majoriteten, S och V, tänker, på kommunfullmäktige den 25 november, rösta för att den nya simhallen skall byggas med start i vår.

Vi inser vikten av att ha en simhall och simkunniga kommuninvånare med tillgänglighet för alla.

Vi inser också att en fördröjning inte sparar pengar åt kommunen utan tvärtom kostar ytterligare skattepengar.

Följ gärna sammanträdet på kommunens hemsida: www.timra.se – måndag 25 november klockan 17.00.

Gunnar Grönberg (S), ordförande kultur- och tekniknämnden

Annons

Anna-Lena Fjellström (S), vice ordförande kultur- och tekniknämnden

Stig Svedin (V), ledamot kultur- och tekniknämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan