Annons

Annons

Annons

Simning

ST för 25 år sedan: Östersund kvar i kampen om OS – men SSS-stjärnan tror på Salt Lake City: "När det gäller skidåkning kan det inte bli mycket bättre"

I Östersund jublades det i början av veckan. Utnämningen till en av fyra kandidater har givit ny glöd i OS-kampanjen. Men i förhandssnacket har redan nu Salt Lake City utnämnts till guldfavorit.

– Inte förvånande, tycker Sundsvallssimmaren Magnus Frölander, som för fjärde året studerar och simmar för University of Utah.

Text

ST 27 januari 1995.

Annons

Det är i Utah, mormonernas "egen stat", de olympiska spelen år 2002 ska avgöras – om man får tro amerikanarna. Och Magnus Frölander, Timrågrabben, som bytte till anrika Sundsvalls SS i ungdomsåren och som nu, 22 år gammal, gör sitt fjärde år som collegesimmare i University of Utah. Frölander lyfter fram det faktum att ett flertal anläggningar i och kring miljonstaden Salt Lake City är färdigbyggda, att det fortfarande finns pengar över i budgeten och att klimatet och snötillgången är en av de stora fördelarna. Kanske den allra största. Det snöar mycket, ofta och nästan alltid kommer nederbörden ner i form av kall, lätt snö.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan