Annons

Annons

Nattligt stök i Birsta

Debatt
DEBATT: Bättre med lång och återkommande polisnärvaro än storskaliga "attacker" i Birsta

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Varför inte åka dit med en polispatrull eller två och cruisa runt med ungdomarna hela kvällar? föreslår signaturen "Greven".

Bild: Frida Eriksson

Annons

Det är nu återigen stora rubriker om buslivet i Birsta – säkert med all rätt på sätt och vis.

Men jag tycker inte att vi ska förfasa oss så mycket. Hur många minns inte "raggarsvängen", samlingar på Nytorget, med mera, då vi, som nu är ungdomarnas far- och morföräldrar, stod för "störande av ordningen".

Vi kommer aldrig att vara nöjda när våra ungdomar samlas och har kul. Det var samma rubriker då jag växte upp och samma rubriker kommer att komma i framtiden.

Det är bra med polisnärvaro, men varför dessa storskaliga "attacker"? Varför inte åka dit med en patrull eller två och cruisa runt med ungdomarna hela kvällar?

Annons

Ta på hörselskydd och solglasögon, lämna adrenalin, måttband och andra mätutrustningar på polisstationen. Umgås med dem samtidigt som ni håller koll på att de sköter sig någorlunda, då får ni ett resultat som står sig.

Annons

Det är klart att stora folksamlingar även drar åt sig mindre önskade "element", men ungdomarna vet vilka det är – och det får ni veta om ni vinner deras förtroende.

Men sluta förfasa er, detta är bra ungdomar och det kommer att bli folk av dem också.

"Greven"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy