Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Corona: Ånge

Debatt
DEBATT: Vi ser ett Ånge med solidaritet och vardagshjältar – stort tack till alla!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi kommer bli ordentligt tilltufsade men vi tror också vi kan gå stärkta ur denna farsot därför att vi tar hand om varandra, skriver Erik Lövgren (bilden) och Jan Filipsson.

Bild: Arkivbild, Micke Engström

Annons

Sverige står inför en utmaning av sällan skådad omfattning. Regering, riksdag, kommuner och regioner gör allt de kan för att mildra krisen. Det är dock ett mycket besvärligt läge när efterfrågan på både varor och tjänster drastiskt minskat och nödvändiga insatsvaror inte producerats eller fastnat i hamnar och stängda gränser.

Just nu ska vi också koncentrera vårt arbete på att minska smittspridning och värna samhällets sköra. Det vill säga hålla huvudet kallt, hjärtat varmt och alltid tvätta händerna.

Annons

Annons

Men vi ser något mer. Ett samhälle där alla bidrar med det de kan, där solidaritet och omtanke om vår nästa, blivit ledord. Vi ser att allt fler röster förstår att det samhälle vi byggt tillsammans, den svenska modellen, byggd på tillit, står stadigt när det blåser.

Tillsammans kommer vi att klara oss igenom även detta.

Vi ser vårt Ånge där kommunen är på tå, i fullt fokus att värna kärnverksamheten inom vård, omsorg och skola.

Vi ser vårt Ånge där civilsamhället är på tå, med vardagshjältar som erbjuder sin omgivning all form av hjälp, till den som behöver det.

Ett stort tack till alla er.

Ingen vet vart detta tar vägen eller hur kommunen, landet eller för den delen världen ser ut framåt hösten. Vi kommer bli ordentligt tilltufsade men vi tror också vi kan gå stärkta ur denna farsot därför att vi tar hand om varandra.

Vi ser i vardagen att ensam inte är stark och att det är tillsammans vi klarar utmaningar.

Erik Lövgren (S), kommunstyrelsens ordförande Ånge

Jan Filipsson, ordförande Socialdemokraterna Ånge

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy