Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

ST för 50 år sedan: Strängt schema i Sundsvall – startklart på ett ställe och slutfört på ett annat

I går gick startskottet för landstingets största byggobjekt genom tiderna, nämligen Sundsvalls nya sjukhus. Ett bygge som skall stå klart 1975, och där maximala arbetsstyrkan blir 500 man.

Samtidigt befann sig statsrådet Gunnar Sträng i Sundsvall för att inviga Skandiakoncernens nya zonkontor i Sundsvall. 200 gäster från myndigheter och norrländskt näringsliv fanns på Fredriksberg för att imponeras och inspireras.

ST 12 maj 1970.

Annons

Vår hårt engagerade finansminister hade tydligen bästa spenderbyxorna på sig när han i går invigde Skandiakoncernens nya anläggning i Fredriksberg. Han gav faktiskt den fria företagsamheten en eloge – riktad till Skandia – för deras initiativ att bygga upp ett administrativt centrum i Sundsvall. Gunnar Sträng erkände oförbehållsamt, att statsmakterna i detta avseende inte fått i spetsen men påpekade samtidigt att ett samlat förslag om utflyttning från Stockholm och större spridning av statliga ämbetsverk skall presenteras om någon månad. Statsrådet Sträng hade flugit upp till Sundsvall i ett chartrat plan tillsammans med Skandiakoncernens ordförande, generalkonsul Ragnars Söderberg, och koncernchefen P G Gyllenhammar, och var på ett strålande humör och strödde rosor inte bara över Skandia utan även över Sundsvalls stad. På bilden skrattar han gott tillsammans med zonchefen i norr, Folke Englund, och generalkonsul Ragnar Söderberg.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy