Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Låt oss snart ta varandras händer – och ge Socialdemokraterna fortsatt förtroende

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nu har vi chansen att snart ta varandras händer. Låt oss gemensamt se till att det blir det parti som även tidigare visat vägen i samhällsbyggandet. Låt oss se till att socialdemokraterna får fortsatt förtroende, skriver debattförfattarna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Vi är ett antal personer som i digital studiecirkelform resonerat om integration, samhällsekonomi och befolkningsfrågor med utgångspunkt i boken, ”Och några antar jag, är OK!”, och vill här sammanfatta det i en debattartikel som kopplar ihop det med det vi genomgår nu.

De som står för att vi ska stoppa globalisering och samverkan till exempel SD, borde haft sina bästa dagar nu, när gränserna har varit stängda och krisen varit som störst. Det som hände var att den socialdemokratiskt förda politiken fick oroliga människor att känna sig trygga. När samhället ställer sig upp och visar solidaritet till sina medmänniskor, är samhället som starkast. Nu börjar även de politiker som varit med och fattat beslut om att rädda Sverige leta efter brister i det som var tvunget att hanteras, både hastigt och snabbt under borgfreden.

Annons

Annons

Under den omfördelningspolitik som förts under pandemin så torde nog oppositionen agerat direkt när besluten fattats, om de tyckt att de varit felaktiga. Detta kommer att kosta, det vet alla och det behövs för Sveriges skull och inte ett ljud hördes om att det skulle vara fel. För när både företag och människor får sin beskärda del, då är det tyst.

Det är en klassisk jämlikhetspolitik som den stora trygga folkrörelsen Socialdemokraterna försökt driva i alla år, men haft svårt att få till stånd då vi haft en svag ställning i riksdagen. Privatiseringar och skattesänkningar har varit fokus för högern. Under denna tid har det visat sig, att när människor känner sig otrygga då behöver de samhällets samlade stöd för att komma vidare. Detta gäller inte enbart människor utan även företagen som haft stort behov av såväl vår gemensamma välfärd som kontanthjälp.

Den som härefter förespråkar allmän sänkt skattepolitik, den har inget lärt. Den förstår inte att vi måste satsa på vården och visa våra gamla och sjuka respekt. Att se till att vi har pengar att omfördela till dem som har det sämst. Nu kommer en tid när vi behöver satsa på en politik för framtiden som skapar framtidstro, hopp, arbete, bostad och bra kommunikationer.

Vi behöver rusta våra ungdomar, rusta våra nytillkomna vänner från andra länder och även de som förlorat sina jobb i den strukturomvandling som nu följer efter denna covid-19-våg som landet drabbats av. Så att alla får möjlighet att känna att de kan bidra, efter sin bästa förmåga till sin egen försörjning och till vår gemensamma välfärd.

Annons

Nu har vi chansen att snart ta varandras händer. Låt oss gemensamt se till att det blir det parti som även tidigare visat vägen i samhällsbyggandet. Låt oss se till att socialdemokraterna får fortsatt förtroende.

Erik Lövgren, Birgitta Sjögren, Lars Mikaelsson, Siv Olsson , Mikael Granlund, Sven Sandelius, Thomas Eriksson, Jan Filipsson och Anders Leufstadius

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy