Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Replik: Visst satsar kommunen på Åstön, Söråker och Tynderö

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Samtalen om en gång- och cykelväg och väg 684 fortsätter naturligtvis och min grundinställning i detta läge är att åtgärderna ska finansieras av Trafikverket, skriver Stefan Dalin (S).

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Replik på insändaren "Bygg ut gång- och cykelvägen till Tynderö och Åstön" i ST 13 juli.

I sin debattartikel kräver företrädare för Timråpartiet en gång- och cykelväg från Söråker till Tynderö och Åstön. Jag sympatiserar med tanken och kommunen har i omgångar samtalat med Trafikverket om såväl en sådan, liksom en breddning av väg 684, samt åtgärder i centrala Söråker för ökad trafiksäkerhet.

Annons

Dessa har resulterat i en så kallad ”Åtgärdsvalsstudie” för nämnda sträcka, vilken i sin tur lett till att år 2021 påbörjas centrumåtgärderna i Söråker – en investering på cirka 34 miljoner, varav kommunen står för 4 miljoner. Samtalen om en gång- och cykelväg och väg 684 fortsätter naturligtvis och min grundinställning i detta läge är att åtgärderna ska finansieras av Trafikverket.

Annons

Timråpartisterna avslutar artikeln med följande ord: ”Det är dags att det satsas även på Åstön, Tynderö och Söråker för oss som bor här och som vill bo här i framtiden…”

Jag tolkar formuleringen som ett olyckligt skrivmisstag, eftersom undertecknarna är väl medvetna om att kommunen satsar såväl i Söråker, Tynderö som på Åstön. Låt mig nämna några av dessa satsningar:

I projektet ”Ringar på vattnet” satsade kommunen drygt 3 miljoner, vilket bland annat möjliggjort byggandet av en restaurang, tre övernattningsstugor och ställplatser för husbilar och husvagnar i Färja och ett servicehus med toalett, kök och dusch, samt en båtbrygga i Åkeröviken.

Samtidigt upprustades avloppsanläggningen i Skeppshamn, en förutsättning för byggandet av servicebyggnaden i Åkeröviken. En investering på 2 miljoner. I våras upprustades köket i ”Mässen” i Skeppshamn, en investering på 800 000 kronor. Jämte detta pågår en översyn av detaljplanerna för de kustnära fritidshusområdena, detta för att göra det möjligt att bygga året runt boenden där.

Utöver detta pågår arbetet inför byggandet av en ny förskola i Söråker, en investering på cirka 90 miljoner. Och i juni gav kommunfullmäktige klartecken till AB Timråbos plan för nyproduktion av flerfamiljshus i Söråker, en investering på cirka 65–70 miljoner, inflyttning våren 2023.

Annons

Som sagt – visst satsar kommunen på Åstön, Söråker och Tynderö.

Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande, Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy