Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Spelar in och ställer snart ut – konstnärliga ungdomar trivs bra vid Ulvsjön

I den lilla skogsbyn Ulvsjön, väster om Stöde, frodas inte bara naturen. I denna miljö återfinns sommartid också två unga flickor, som hoppas kunna presentera sig ordentligt för allmänheten i framtiden.

Det är sommarboende ombudsmannen Stig Gustin och hans målande dotter Wivian och sjungande släktingen Marita – båda i full skapande aktivitet när ST hälsar på.

Text

ST 23 juli 1970.

Annons

Uppe i storskogen vid Näsudden invid den vackra Ulvsjön ligger ett litet torp som är boplats under sommaren för ett par konstnärligt utövande ungdomar. Det är ombudsman Stig Gustin som slagit sig ned här och hans dotter Wivian målar och hennes släkting Marita Gustin sjunger. När vi kommer på besök håller Marita just på att sjunga in på band, som Stig Gustin ska ta med till Stockholm, där han bor. Får se om det kan bli en storsångerska här uppe i skogarna. Wivian målar naturalistiskt och har fått ihop en hel del sak, som kommer att presenteras för en större publik i samband med Stöde stormarknad 31 juli–2 augusti. Stig Gustin återvänder till sin fäderneby när han tar semester. Han är född i Ulvsjön och for därifrån på 1940-talet. Då fanns 125 personer i byn. I dag finns där 60. Skolan och handelsboden är borta. Framför kameran syns Marita Gustin, Inger Witalisson, Stig Gustin, Wivian Gustin och Eva.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på st.nu
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan