Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Nytt uppdrag för ST:s Maria Eilertsen – ska lyfta bevakningen av Njurunda och Matfors

Sundsvalls Tidning ökar sin närvaro i Matfors och Njurunda ytterligare.

Nu har reportern Maria Eilertsen fått uppdraget att lyfta bevakningen i de två samhällena framöver.

– Nu kan jag fånga upp det som kanske tidigare gått oss förbi och det blir enklare för Njurunda- och Matforsbor att veta vem de kan kontakta, säger Maria Eilertsen.

Text: 

Maria Eilertsen blir ansvarig för att utöka närvaron i Matfors och Njurunda framöver.

Bild: Therese Hasselryd

Annons

■■ Följ Marias arbete i Matfors och Njurunda på Instagram – och skicka tips!

Hösten är här och nu höjer Sundsvalls Tidning ambitionen ytterligare kring vår bevakning från Njurunda och Matfors.

Annons

Nyligen stod det klart att det är reportern Maria Eilertsen som kommer att ha huvudansvaret för att utöka materialet från de två samhällena i Sundsvalls kommun framöver.

– Att få chansen att arbeta som lokalreporter känns otroligt bra. Den lokala journalistiken är viktig för mig och nu vill jag lyfta nyheter, stora som små, belysa hur politiska beslut landar ute i samhället och inte minst träffa och berätta om intressanta människor i både Matfors och Njurunda, säger Maria Eilertsen.

Annons

Maria Eilertsen blir ansvarig för att utöka närvaron i Matfors och Njurunda framöver.

Bild: Therese Hasselryd

Den ökade satsningen på just Matfors och Njurunda är möjlig tack vare regeringens stöd till lokal journalistik, där det i somras stod klart att Mediestödsnämnden beviljade Sundsvalls Tidning ett tillskott för utvecklingen av bevakningen i Matfors och Njurunda samt bibehållen bevakning i Ånge.

– Det är ett viktigt stöd för att vi ska kunna utöka rapporteringen från två av Sundvalls största kommundelar. Med sin långa och breda erfarenhet kommer Maria Eilertsen att lyfta viktiga ämnen för både Njurunda- och Matforsbor , säger ST:s chefredaktör Karin Näslund.

I början av september inledde Maria Eilertsen sitt arbete med fullt fokus på Njurunda och Matfors och de senaste veckorna har flera av hennes artiklar lockat många läsare både på ST.nu och i print.

– Jag får energi av att möta och samtala med människor och det är en ära att få skildra det i text och bild och rapportera till Sundsvalls Tidnings läsare, säger Maria Eilertsen.

Annons

Nu har hon dessutom startat två nya instagramkonton, @st_njurundareporter och @st_matforsreporter, där följarna får en inblick i hennes vardag och där det också kommer vara möjligt att skicka in nyhetstips. Reportern finns förstås också tillgänglig via mejl på maria.eilertsen@st.nu och telefon 060-19 72 75.

Annons

Annons

Till toppen av sidan