Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Delad pott i kvalderbyt betyder avancemang för båda och nästan fullsatt i Gärde

Kuben och Timrå är klara för division II Norrland efter 2–2 inför rekordpubliken 1 513 betalande ute på Sundsvalls söder.

Och välfyllt var det också i Gärdehallen litet senare på söndagskvällen, då Heffners mötte Modo i hemmapremiären i högsta serien. 4 076 löste inträde, men fick inte se något sensationellt. Förhandsfavoriterna MoDo vann, 1–4.

Text

ST 19 oktober 1970.

Annons

Söndagen den 25 oktober 1970 blev ett historiskt datum i lilla Medelpads fotbollshistoria. Då fick landskapet tre lag i Sveriges näst högsta serie, division II Norrland, en sak som inte hänt sedan början av 1950-talet, då Giffarna, Fagervik och Ljunga härjade i serien. Kubikenborgs IF och Timrå IK delade nu broderligt på poängen i kvalderbyt på Kubenplan, men de 1 513 åskådarna hölls på halster in i det längsta. Timrå kunde nämligen inte kvittera förrän tre minuter före full tid. Då slog Olle Åhman en straff i nät och räddade därmed avancemang, trots att en kvalomgång återstår. Slutresultatet noterades till 2–2, efter en mållös första halvlek, och därmed blir resterande kvalet en formsak i fortsättningen för Medelpadslagen. På bilden tackar de båda lagkaptenerna Sten-Åke Nordlöf, Timrå och Åke Jonsson, Kuben varandra för god match med hälsningen: "Vi ses i tvåan!"

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på st.nu
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan