Annons

Annons

Annons

ST för 25 och 50 år sedan

ST för 50 år sedan: Överraskande klasskillnad när Timrå körde över HOIF – utklassningssiffrorna var heller inte missvisande

Katolsk mässa i Gärdehallen på torsdagskvällen? Förbipasserande kunde tro det, men det var bara Timrå som kom till stan för att spela ishockey – och sedan var det inte mycket kvar av stan, åtminstone inte ishockeyhoppet Heffners.

Det var den utdragna lovsången Tiimråå, Tiimråå, som fick det att låta som en katolsk mässa. Och som det jublades för varje mål. Till slut hela 1–10 till Eje Lindströms slutspelsjagande timråiter.

Text

ST 20 november 1970.

Annons

Det var matchen nykomlingarna Heffners helst av allt ville vinna i den allsvenska hockeyn. Men det blev egentligen aldrig någon fight i Gärdehallen. Därtill var helt Timrå IK för bra denna kväll. Snabba målöppningar i alla tre perioderna knäckte det vanligtvis så kämpastarka HOIF, som fick ge sig med siffrorna 1–10 (1–4, 0–3, 0–3). "Klasskillnaden mellan slutspelskandidaten och jumbolaget var så markant att publiken i den nära nog fullpackade hallen började troppa av redan efter två perioder. Att Timrå skulle vara så överlägset – det var derbyts sensation", skrev ST:s sportchef och krönikör Tony Pettersson, som också lyfte Lennart "Lill-Strimma" Svedbergs backspel särskilt. Strimma som spelade non-stop! Målskyttar, HOIF: Christer Westrin. TIK: Lennart Norberg 3, Finn Lundström 2, Ove Larsson 2, Lennart Svedberg, Bo Berggren, Arne Lundström. Publik: 5.999 – vem var det som svek..?

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på st.nu
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan